Wooncoach Ambulant Vrouwenopvang en gezinsopvang

Jij bent er voor vrouwen en gezinnen die tijdelijk niet in staat zijn om de regie over hun leven te nemen. Bijvoorbeeld omdat ze te maken hebben met (een combinatie van) huiselijk geweld, verslaving, financiële nood of psychische problemen. Jij ondersteunt hen. Dit doe je op basis van gelijkwaardigheid: de vrouwen en gezinnen zijn regisseur van hun eigen traject. 

 

Dit ga je doen 
De deelnemers zijn verantwoordelijk voor hun eigen traject. In je rol van wooncoach sta je naast onze deelnemers. We spreken niet van cliënten maar deelnemers, omdat je hen op basis van gelijkwaardigheid begeleidt bij hun hulpvragen. Die zijn ontzettend divers. Je geeft ruimte om te vallen en motiveert om weer op te staan. De accenten waarop je coacht, hangen af van hoe zelfredzaam de deelnemers zijn. Samen werken jullie toe naar een meer zelfstandig bestaan. Kortgezegd gaat het om stabiel worden en blijven op het gebied van financiën, wonen en werk of dagbesteding En om het opbouwen van een ondersteunend sociaal netwerk.  

Met de Krachtwerk-methodiek als leidraad ondersteun en inspireer je deelnemers om zich te ontwikkelen. Een ding is zeker: je hebt hoe dan ook een afwisselende baan met maatschappelijke impact!  

 

Hier ga je werken 
Ons team bestaat uit een teamleider, trajectbegeleiders, wooncoaches, kind- en gezinscoaches en gastheren en -vrouwen. We zijn een enthousiast team dat niet alleen heel betrokken is bij de deelnemers, maar ook bij elkaar. Omdat we op 2 locaties werken, bepalen we samen wie wanneer en waar werkt. 

 

Dit bieden wij 

Je krijgt een jaarcontract voor 28-32 uur per week. Zijn we daarna nog steeds blij met elkaar, dan krijg je een vaste baan. Je salaris is minimaal € 2805,- en maximaal € 4012,- bruto per maand (schaal 6), op basis van een fulltime werkweek (36 uur). Reken daarnaast op een: 

  • Goede werksfeer in een divers team 
  • Onregelmatigheidstoeslag 
  • 144 vakantie-uren en 26 uur bovenwettelijk verlof op basis van een contract voor 36 uur. 
  • Werkkostenregeling voor onder andere de aanschaf van een fiets of een sportabonnement, of die je kunt inzetten voor reiskosten. 
  • Uitgebreid aanbod aan trainingen waarmee je up-to-date blijft in het vakgebied 
  • Loopbaanbudget dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld opleidingen en trainingen, loopbaanadvies of de aanschaf van zaken die bijdragen aan jouw duurzame inzetbaarheid (denk aan een fiets).  
  • Kortingen op o.a. vakanties, dagjes uit en winkels als Bol.com, Hema, H&M, Decathlon en Ikea. ? 
  • Arbeidsvoorwaarden conform de cao Sociaal Werk. 

 

Dit ben jij 
Jij ziet altijd oplossingen voor knelpunten en mogelijkheden voor positieve verandering. Met die blik én inlevingsvermogen weet je anderen te motiveren om aan hun gedrag te werken. Daarnaast kun je deelnemers stimuleren om mee te doen in de maatschappij en open te staan voor de ideeën en gebruiken van anderen. De regie laat je bij de ander, jij inspireert en ondersteunt in het proces naar meer zelfredzaamheid. Ook kun je goed omgaan met de momenten dat de ontwikkeling van een deelnemer niet lekker loopt.  Bovendien kun je snel schakelen tussen verschillende casussen. Verder heb je:  

  • Minimaal een mbo 3-diploma in een zorgrichting, zoals persoonlijke begeleiding specifieke doelgroepen, sociaal werk of psychiatrische verpleegkunde. 
  • Minimaal 2 jaar werkervaring met mensen die psychische of verslavingsproblemen hebben. 
  • Kennis van de sociale kaart en bij voorkeur van methodisch werken. 
  • Kennis van maatschappelijke ontwikkelingen en problemen. 
  • Het vermogen om wijkgericht en in netwerken te werken. 

 

Wij zijn Neos 

Sinds 2000 zetten wij ons bij Neos in voor mensen en gezinnen die dak- of thuisloos zijn of dreigen te raken. Ook bieden we hulp aan slachtoffers van huiselijk geweld of mensenhandel. En we bieden in opdracht van de gemeente tijdelijk opvang aan Oekraïense vluchtelingen. Dat doen wij op 7 locaties in Eindhoven en omgeving. In samenwerking met partners als de gemeente en andere zorgorganisaties helpen we deze kwetsbare doelgroepen om stappen vooruit te zetten. Om weer regie te pakken over hun eigen leven. 

We focussen op de begeleiding van deelnemers die worstelen met complexe problemen. Denk aan combinaties van lichamelijke aandoeningen met verslaving of psychische nood. In principe ondersteunen we mensen thuis. Als dit (nog) niet kan, bieden we veilige opvang. Altijd gaan we uit van de kracht van onze deelnemers. We staan naast hen en geven hen met maatwerk de ruimte om te vallen en weer op te staan. Hoe lang de tunnel ook is, we werken samen toe naar het licht. En zijn er trots op als mensen uiteindelijk zeggen: dat is me toch mooi gelukt met hulp van Neos! 

 

Is deze impactvolle baan jouw nieuwe uitdaging? 
Dan horen we graag van je.  Solliciteer meteen via de knop op deze pagina. We ontvangen graag voor 20 november 2024 jouw reactie. 

Heb je vragen over de functie? Stel ze gerust aan Yvonne van der Ven.Teamleider, via yvanderven@neos.nl, 06-40 84 71 37

 

De eerste gesprekken staan gepland op dinsdag 26 november 2024

Van 09:00 uur tot 12:00 uur 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs. 

Acties